Een groep gepassioneerde mensen staken in 2002 de koppen bij elkaar en besloten een DATSUN Vriendenkring op te richten.

 

Zij kwamen regelmatig samen en deden al wel eens wat rondritten, sommige onder hen waren echter zo gepassioneerd dat de groei van de groep onveranderd bleef.

Na vele jaren kwamen er meermaals gesprekken met leden en werd er uiteindelijk beslist om in 2017 een VZW op te starten.

Hierdoor kon er veel transparanter gewerkt worden en ontstonden nieuwe mogelijkheden om deze groep liefhebbers en sympathisanten ook via sociale media en deze website in de kijker te zetten.

Nieuwe contacten ontstonden hierdoor en het mooiste resultaat is toch wel de vele internationale contacten waaruit bleek dat Japanse klassiekers écht wel wereldwijd geliefd zijn.

 

Meerdere malen per jaar komen we samen en delen we onze ervaringen van de afgelopen evenementen, meetings en rondritten waar we al-dan-niet in groep aan deelgenomen hebben en bespreken we de planning van de volgende uitdagingen. 
We proberen steeds diverse evenementen in gans het land te volgen, maar ook in het buitenland  zoals Nederland, Frankrijk … (en we hopen ook stiekem om  Duitsland en het Verenigd Koninkrijk eens te bezoeken via de contacten die we daar hebben )
 
ieder jaar organiseren we ook een "Datsun-Vrienden-België Rondrit" die we dan gezamenlijk afsluiten met een uitgebreide BBQ.
In de toekomst gaan we ook een gezellige "Picknick Run" organiseren waar we dan delen van een "Historische Rally" rijden met enkele stopplaatsen voor een picknick.      
 
Als Datsun-Vrienden-België staan we ook steeds paraat om elkaar te helpen, dit met de zoektocht naar (schaarse) onderdelen, of het delen van informatie en hulp door de enorme kennis en ervaring die we ondertussen toch al vergaard hebben in de DATSUN - NISSAN wereld. 
 
 
DATSUN ... NISSAN ... is not just a hobby... It's a passion